DUBBEL FEEST

DUBBEL FEEST

7 juni 2019 14 Door Grietsje

En toen dachten we dat we nu bestonden… maar nee hoor, viel dat even tegen!

Na je persoonsnummers moet je nog in een systeem terecht komen waarna je gegevens op te zoeken zijn. Gelukkig zou dit ‘maar’ drie maanden tijd nemen… En een Zweedse ID kaart is nodig! Maar die afspraak hebben we inmiddels gemaakt. Volgende week kunnen we daar terecht. Dan maar weer afwachten hoelang het duurt voordat we deze op de mat hebben. Een Zweedse ID is niet meer dan een kaartje om je te identificeren, we blijven Nederlanders in Zweden. Als we de vijf jaar halen hier, dan mogen we dan eventueel kiezen voor een Zweeds paspoort. Maar daar hoeven we nog lang niet over na te denken! Die ID kaart moet er eerst maar eens komen, weer een stukje meer bestaansrecht hier.

Vorig weekend kwamen mijn schoonouders, een fijn weekend en feestweekend. De verjaardagen van de kinderen gevierd. Dubbelop taart, ook voor mijn schoonvader, en ach.. ook gewoon omdat het lekker is. Zo zonder een huis vol visite moeten we van alle gelegenheden met familie een feestje maken! Zeg nou zelf, een paar dagen je verjaardag vieren is toch veel leuker dan maar één keer, toch!?!

Tijd vliegt hier, alweer vier maanden verder! Afgelopen weekend mocht ik alweer naar Nederland! Voor werk, dus helaas geen tijd om te socializen in Nederland. Naja wel een beetje, want de usermeeting waar ik moest werken werd ook bezocht door (ex)collega’s van het rif! Heel leuk om even bij te kunnen kletsen! Het werken ging goed, best even wennen om nu aan ‘de andere kant’ te staan. In de jaren hiervoor ben ik ook naar usermeetings geweest, maar toen als customer, en nu dit jaar ging ik voor het eerst niet als customer, maar als werknemer. Het viel me tegen om weer naar Schiphol te gaan en te vliegen naar huis, vorig jaar had ik dit in drie kwartier gedaan.. Dan wordt je weer even geconfronteerd met het opnieuw een beetje afscheid nemen. De collega’s ken ik dan ook al zolang, en zoveel gewerkt, dat ik ze vaker zag dan mijn eigen familie. Maar in november weer een usersmeeting, dan in Stockholm! Wieweet komen er weer een aantal collega’s, zou leuk zijn! 🙂

Een dagje langer blijven ging niet, want de volgende dag waren Siemon en Jente jarig! Dus dezelfde avond terug gevlogen. En de volgende dag lekker een ontbijtje gegeten en geen cadeautjes uitgepakt.. De week ervoor was het bij de vierde winkel toch gelukt om een abonnement af te sluiten voor een mobieltje voor beide, aangezien hier het sociale leven op school met mobiel overleg wordt geregeld, moesten we er toch ook aan geloven. Eerder dan we zelf voor ogen hadden, maar nu we hier in Zweden zijn ook leuk voor de kinderen om meer mogelijkheid te hebben even te appen met vrienden en familie uit Nederland! Werkelijk ieder kind vanaf een jaar of 8 loopt hier met een mobieltje.. Nu komen wij niet uit de stad, maar in ons dorp was dat gelukkig niet zo. Ik merk hoe verslavend het kan zijn, ook voor mij, en hoezeer ik me stoor aan ‘gezellige’ mensen die een telefoon pakken en vervolgens niet meer te bereiken zijn. Vandaar dat onze kids thuis ook tijd zonder mobiel moeten doorbrengen, noem het streng, we vinden het ook belangrijk dat er gewoon (buiten) gespeeld wordt. Dus reageren de kinders niet meteen op een appje, dit is niet omdat ze jullie niet aardig genoeg vinden, maar omdat ze regels opgelegd hebben gekregen 🙂 Gelukkig ’s middags uit school toch ook nog een paar cadeautjes, en toen voelden ze zich toch wel echt jarig! Beppe was er ook, dat was toch ook wel een groot cadeau!

Vorige week kwamen mijn ouders ons bezoeken, en hebben we een heerlijke tijd gehad. Mijn vader vertrok op dezelfde dag als ik naar Nederland, en mijn moeder bleef nog wat langer. Heerlijk, even quality-time met de kinderen en ’s avonds voor ons:)

Nu een paar dagen later kwamen er ook nog kaarten en zelfs cadeautjes met de post! Wat een verrassing! Superlief dat er zo goed aan ze gedacht wordt!

Dubbelfeest! Onze tweeling alweer elf jaar! Hoera!