Spierpijn

Spierpijn

17 maart 2019 20 Door Grietsje

“een nieuw huis en spierpijn”

Daar gaan we dan, na weken organiseren en inpakken is het zover! We hebben een bakwagen gehuurd, waarvoor de chauffeurs mijn man zijn broers zullen zijn, voor onze meest nodige spullen. Het huis wat we gehuurd hebben voor het komende jaar is deels gemeubileerd. De afgelopen weken hebben we dus niet alleen ingepakt, maar ook vooral veel gesorteerd. Veel spullen die bruikbaar waren hebben we weggegeven.

“Ontspullen”! Wat een opgeruimd gevoel, zou iedereen eens in de zoveel tijd moeten doen. Wij houden het op onze to-do-list voor over een paar jaar!

Na een dag rijden, een aantal tussenstops, zo ook bij onze ‘vaste’ stop in Denemarken met heel veel lekkere broodjes! Stoppen we met ons gezin bij een motel. Een simpele overnachting, meer is het niet. Eén slaapkamer, woonkamer, keuken-die-er-niet-was, alles in één. Een hele uitdaging om een nacht te slapen, want allemaal in dezelfde ruimte, en ja, we hebben ook nog een hond! Het was een hele uitdaging. Maar na een aantal uurtjes slaap, en een ontbijtje in de ontbijtzaal, weer verder met onze reis!

Eind van de middag komen we aan bij ons nieuwe huis! Wat een groot huis, licht, ruim, drie slaapkamer, en…op een leuke heuvel. Met, ik heb ze nog niet geteld, maar veel traptredes omhoog.

Samen met broers, schoonouders, die ook meereden met de bakwagen, de ‘ontspulde’ spullen naar binnen getild. ’s Avonds blij dat alles binnen staat, aan de snert. Want schoonmoeders was zo attent om vanuit Nederland warm eten mee te nemen.

De kinderen vinden het prachtig, rennen

 

het huis, de tuin en af en aan de trappen op en neer. Wij in ons enthousiasme om de spullen zo snel mogelijk naar binnen te krijgen ook. Maar de volgende dagen weten we ook hoe plat Nederland is… en wie er daar aan sport deden. De kinderen rennen nog steeds de trappen op, wij stuk voor stuk….spierpijn!